Fri frakt vid köp över SEK 999 Fri frakt vid köp över SEK 999
Leverans inom 3-5 dagar Leverans inom 3-5 dagar

Danska regler och villkor för företagare

Dessa villkor gäller för handlares köp av varor från NAGA A/S, vid leverans i Danmark.

Företagets namn
NAGA A/S

CVR
31 58 22 02

Adress
Egeskovvej 3A, 8700 Horsens, Danmark

Telefonnummer
+45 7634 7500

E-post
naga@naga.dk
Webbadress
www.naga.dk

För leverans utomlands, se våra internationella handelsvillkor.

Betalningsmetoder:

På naga. dk, kan du använda följande betalnings- och kreditkort: VISA, VISA Debet, VISA Dankort, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Debit, Maestro.

Fakturor kommer att skickas till den e-postadress som angavs vid beställningen och skickas efter att beställningen har skickats. Betalningsvillkoren är netto 8 dagar, om inte annat avtalats. Vid betalning med fakturor krävs en positiv kreditvärdighet.

För beställningar köpta kontant med betalkort, beloppet dras först när beställningen skickas.

Betalning av faktura ska ske senast det datum då fakturan anger som sista betalningsdatum i rätt tid. Om betalning sker efter förfallodagen medför det 2% ränta per månad tills det förfallna beloppet betalas. Eventuella påminnelser tillkommer en avgift på 100 DKK. Köparens betalningar skrivs av först på förfallna räntor och kostnader och sedan på själva skulden.

Köparen har inte rätt att kvitta eventuella motkrav mot NAGA A /S, som inte är skriftligt godkända av NAGA A/S och därmed inte har rätt att hålla inne någon del av köpeskillingen på grund av motkrav av något slag.

Betalning för institutioner: NAGA A/S skickar elektroniska fakturor (EAN) till alla offentliga institutioner. I dessa fall måste köparen fylla i sitt EAN-nummer under kundinformation.

 

Reservation av belopp:

Om du betalar med ett internationellt betalkort är beloppet reserveras omedelbart .

Pengarna är reserverade på ditt kort eller konto till:

1) Vi höjer beloppet när vi skickar varan, eller

2) Tills pengarna frigörs enligt överenskommelse med din kortutfärdare.

Priser:

Angivna priser är alltid exklusive frakt och miljöavgift.

Marknadspriser och erbjudandepriser är dagspriser som NAGA A/ S kan justera utan föregående meddelande, om inte annat avtalats.

Frakt- och miljöavgift:
NAGA A/S levererar till hela Danmark med följande priser:
- Paket: 80,00 DKK exkl. moms.
- Pall: 250,00 DKK exkl. moms.

NAGA A/S inkluderar inte miljökostnader i produktens pris , men på transporten av beställningen. Alla beställningar debiteras därför en miljöavgift på DKK 19,95, exkl. moms

äganderättsförbehåll vid försäljning till handlare: NAGA A/S förbehåller sig äganderätten till levererade varor tills full betalning av köpeskillingen erhållits plus eventuella kostnader och ränta.

Leverans:

Vid beställning av varor finns i lager senast 14.00 på vardagar, levereras till alla icke överbryggade delar av landet, inom 2-3 vardagar.

Beroende på varans lagerstatus som anges på en beställning, NAGA förbehåller sig A/ Gör anspråk på rätten att leverera en beställning flera gånger.

NAGA A/S förbehåller sig rätten att vidarefakturera en köpare mot avgift för eventuella fel, om dessa har uppkommit på grund av fel från köparens sida. Ett exempel på detta kan vara efterskottsavgift, återsändningsavgift, förgäves leverans etc.

Upp/i vagn: NAGA A/S uppmärksammar att leveranser med hämtning och hämtning inte kan garanteras utan föregående överenskommelse. Om köparen vill att en leverans ska fraktas på eller upp till en specifik plats, så är de faktiska kostnaderna pr leverans och inkluderar ej ytterligare hantering. All hämtning i samband med leverans kan endast ske enligt Danske Fragtmænds regler för detta. Leveransen ska även ske enligt det norska arbeidstilsynets föreskrifter på området. Om du önskar hämtning i samband med en leverans, vänligen kontakta kundtjänst på +45 76 34 75 00 eller på Naga@naga .dk.

Användning av pallar: På NAGA A/S använder vi oss av det danska speditörssystemet, som arbetar med att pallar byts vid varje leverans. Som köpare blir du därför skyldig att leverera oskadade och tomma EUR-pallar till transportören. Dessa ska motsvara antalet pallar som levereras. Om köparen inte har fullt antal bytespallar faktureras köparen för saknade pallar. Det är även köparens ansvar att byta ut pallarna i gott skick, lättillgängliga för transportören att komma åt och torka.

Retur:

Som kund , Du har 14 dagars returrätt. Om köparen vill utnyttja sin returrätt kräver han ett förhandsavtal med kundtjänst antingen via e-post Naga@naga.dk eller på telefon +45 76 34 75 00. Varorna i fråga ska returneras oskadade och i originalförpackning.

Vid köp av specialtillverkade varor och lagervaror har rätt till retur är uteslutet och dessa varor returneras därför inte.

NAGA A/S tillåter att kompensera ett returkostnadsbelopp på 15% av produktens pris för hantering av returvaror. Om den returnerade varan är skadad på grund av bristande emballage vid retur är det köparens ansvar.

Returkostnader bärs av kunden.

Returavgift:
15 % av varans pris minimum 75 DKK

Alla returnerade varor skickas till:
NAGA A/S

Egeskovvej 3A
DK-8700 Horsens

Paket som skickas mot postförskott eller till paketbutiken avvisas av vårt lager.

Bör en retur inte vara klar för hämtning efter överenskommelse i förväg och en transportör gör därför en misslyckad export, då kommer en återexportavgift att faktureras.

Klagomål:

Enligt danska lagstiftning omfattas alla varor av 1 års reklamationsrätt. Om det finns fel och defekter på en produkt kan NAGA A/S därför antingen avhjälpa felen och defekterna genom reparation, byte eller återbetalning. Eventuella fel som beror på felaktig eller olämplig lagring eller användning kommer inte att omfattas av reklamationsrätten.

I händelse av reklamation angående skadat eller saknat gods, detta måste ske innan i 24 timmar efter mottagandet av varorna i fråga. Om detta inte händer kan NAGA A/S inte hållas ansvarigt för detta.

Om du vill använda dig av reklamationsrätten, sedan ett mail till naga@naga.dk. Skickas med en beskrivning av reklamationen samt en kopia av fakturan eller orderbekräftelsen. Att bifoga en bild på eventuella defekter eller brister är att föredra.

Viktig information :

NAGA A/ S reserverar sig för tryckfel, skrivfel, utgående produkter, prisändringar och leveransfel från tredje part, inklusive force majeure.

Eftersom det finns fluktuationer i produktionskostnader och allmänna prisjusteringar i marknaden, då förbehåller vi oss rätten till mindre prisjusteringar på sortimentet.

Beträffande produktansvar kan NAGA A/S endast innehas ansvarig för skada orsakad av en produkt, om dokumentation kan uppvisas att NAGA A/S är den direkta orsaken till denna skada. NAGA A/S ansvarar inte för utebliven vinst, rörelseförlust eller andra indirekta förluster.